Cerere

Esti interesat? Contacteaza-ne telefonic, pe mail sau accesand formularul de cerere de oferta pentru a stabili detaliile. Vei primi o oferta personalizata si un link pentru generarea automata a contractului.

Riscul in general si cel de securitate fizica, in special, reprezinta o preocupare importanta in orice companie, indiferent de profilul sau forma acesteia de organizare. Un management eficient al riscurilor se poate face doar detinand cunostintele si instrumentele necesare pentru avertizarea timpurie si minimizarea impactului asupra organizatiei.

De aceea, Security Portal abordeaza problematica riscului privind securitatea fizica de o maniera sistemica si integrata, ca urmare a identificarii in piata a unei nevoi bazate atat pe noile prevederi legislative, cat si pe dorinta de optimizare a costurilor si parametrilor specifici de securitate. Evaluarea riscului la securitate fizica trebuie sa reprezinte mai mult decat un document de conformitate cu legea. Aceasta trebuie sa reprezinte un instrument de management pe baza caruia persoanele de conducere sa poata lua deciziile cele mai eficiente pentru protectia valorilor organizatiei.

Analiza de risc poate ajuta in controlul parametrilor de securitate si optimizarea costurilor prin aceea ca ofera date despre zonele vulnerabile care pot prejudicia compania si, in acelasi timp, semnaleaza cheltuielile excesive de securitate cu impact in buget si mediul de lucru. Pe langa faptul ca analiza de risc reprezinta un instrument de management al securitatii, aceasta este si punctul de plecare pentru gestionarea riscului si organizarea functiei de securitate in cadrul companiei.

Astfel, Security Portal ofera clientilor sai o serie de avantaje si o gama completa de servicii axate pe trei componente majore: Expertiza, Instrumente, Servicii conexe.

 

Raportul de evaluare de risc la securitatea fizica cuprinde:

a) nominalizarea unitatii, obiectul de activitate al acesteia si scopul evaluarii;

b) amplasarea geografica a unitatii, vecinatati, cai de acces, alti factori externi cu impact asupra activitatii unitatii;

c) cadrul organizational intern, politici si responsabilitati privind securitatea fizica a unitatii beneficiare;

d) sursele de risc la securitatea fizica, zonele de impact, evenimentele produse si cauzele riscurilor identificate pentru unitatea evaluata, precum si potentialele consecinte asupra persoanelor si activitatii;

e) analizarea riscurilor identificate;

f) estimarea riscurilor la securitatea fizica;

g) stabilirea cerintelor, masurilor si mecanismelor de securitate pentru sistemul ce urmeaza a fi implementat, de ordin structural, tehnic, tehnologic si operational;

h) estimarea costurilor de securitate, in functie de masurile de securitate propuse si nivelul de risc asumat;

i) concluziile raportului, in care se propun una sau mai multe optiuni de tratare a riscurilor in vederea incadrarii in domeniul acceptabil al riscului de securitate fizica, mentionand concret dimensionarea dispozitivului de paza, zonele sau punctele controlate prin mijloace electronice de supraveghere video, efractie, control acces si alarmare, elementele de protectie mecanofizica, precum si alte masuri.

 

Grila de evaluare a riscului la securitatea fizica trebuie sa contina:

- Parametri interni/externi care genereaza si/sau modifica riscurile la securitatea fizica a unitatii:

1. mediul cultural, social, politic, de reglementare, financiar, tehnologic, economic, natural si concurential, la nivel international, national, regional sau local;

2. factorii-cheie si tendintele cu impact asupra obiectivelor organizatiei;

3. relatiile cu partile interesate, perceptiile si valorile acestora.

- Variabilele independente de unitatea evaluata, care sunt luate in calcul si influenteaza valoarea finala a coeficientului de risc :

1. Rata criminalitatii zonala si locala

2. Vecinatatile

3. Caracteristicile locale exterioare

4. Intreruperi comunicatii, alimentare electrica

5. Nivel operatiuni cash/zi

 

Documente suport folosite in evaluarea riscului la securitatea fizica: chestionare, declaratii, fotografii, fise continand rezultatele masuratorilor, agremente, certificate de conformitate, etc.